Akülü Tekerlekli Sandalye Nasıl Çalışır?

13-05-2022 14:59
Akülü Tekerlekli Sandalye Nasıl Çalışır?

Akülü tekerlekli sandalye, herkese uyan tek bir üründen ibaret değildir. Özel rehabilitasyon ve kullanım çözümlerine ihtiyaç duyulduğundan akülü tekerlekli sandalyeler özelleştirilebilir özelliklere sahiptir.

Akülü tekerlekli sandalyeler çeşitli bileşenlere sahiptir ve bunlar birbirleriyle ilişkilidir. Bu engelli arabaları, bir şase seçimi ile alttan başlayarak imal edilmiştir. Güç, akülü sandalyenin önüne, ortasına veya arkasına yerleştirilebilen tahrik tekerleklerinden iletilir. Örneğin, bazı akülü sandalyeler önden çekişlidir.

Gövdeye bağlı olarak ayrıca motorlar ve frenler, aküler, tekerlekler, devrilme önleyici tekerlekler ve kablo demetleri bulunur. Şaseler aynı zamanda plastik kaplamaya sahiptir ve bunların birçoğu temel tonlardan metalik tasarımlara kadar çeşitli renklerde sunulmaktadır.

Alt bileşenlerin monte edilmesinden sonra şaseye bir oturma sistemi eklenir. Oturma sistemleri büyük ölçüde değişebilir. Oturma, yüksek sırt veya orta sırt, sınırlı yaslanma ve derinlik ayarı seçeneklerinden oluşabilir. Oturma sistemleri, genellikle derinlik ve genişlik ayarlanabilirliği sağlarlar.

 İhtiyaç duyan hastalar için çeşitli özel konumlandırma seçenekleri mevcuttur. Bunlar elektrikli yatırma ve yaslanma, güç artırıcı bacak dayanakları ve elektrikli ayarlanabilir koltuk yüksekliğinden oluşur.

Elektronik donanımlar birçok farklı sürüş kontrol seçeneği sunarken, çoğu akülü tekerlekli sandalye bir joystick ile çalışır. Joystick, öne ve geriye sürüşün yanı sıra sola ve sağa hareket etmeyi sağlar. PG JoyStick gibi Gelişmiş Sürücü Kontrol Sistemleri, bir dizi özel özellik sunarken en karmaşık ihtiyaçlara bile uyarlanabilir.

Döşemeler bir hastanın özel ihtiyaçlarına göre seçilebilir. Fulmaks akülü tekerlekli sandalye minderleri ve tekerlekli sandalye sırt yastıkları , kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli seçenekler sunar.

Son olarak akülü tekerlekli sandalyeye birçok farklı aksesuar eklenebilir. Bunlar arasında LED çamurluk lambaları, USB şarj cihazı, bir cep telefonu tutucusu vb sayılabilir. Tüm bu bileşenlerin birlikte çalışmasıyla, bir hasta tamamen özelleştirilebilir bir akülü tekerlekli sandalyeye sahip olabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.