Akülü Tekerlekli Sandalye Satın Alma Rehberi

13-05-2022 15:22
Akülü Tekerlekli Sandalye Satın Alma Rehberi

Akülü tekerlekli sandalyelerde çekiş yönü için farklı seçenekler sunan üç ana çeşit vardır. Hız veya hassas dönüş kabiliyetine bağlı olarak biri size en uygun olanıdır.

Önden Çekişli Akülü Tekerlekli Sandalyeler – Bu tipler iyi dönüş kabiliyeti sağlar ve arkadan çekişe kıyasla daha düşük bir maksimum hızda hareket eder.

Orta Tekerden Çekişli Akülü Tekerlekli Sandalyeler – Bu tekerlekli sandalye türü durma ve çalıştırma sırasında biraz kararsız olabilir. Pürüzlü yüzeyler için uygun değildir. Ancak, dönüşleri mükemmeldir.

Arkadan Çekişli Akülü Tekerlekli Sandalyeler – Bu akülü tekerlekli sandalye tipi en yaygın olanıdır ve tekerlekli sandalyenin hızlı gitmesini sağlar. Hız, birçok >tekerlekli sandalye kullanıcısının istediği bir şey olsa da, özellikle orta ve ön tekerlek tahrikli olanlara kıyasla zayıf dönme kabiliyetine sahiptir.

Akülü Tekerlekli Sandalye Akü Çeşitleri

Aküler, akülü tekerlekli sandalyenin en önemli parçalarından biridir. Ana güç kaynağıdır ve dikkatle seçilmesi gerekir. Akünün bakım gereksinimlerini karşılayamayacağınızı düşünüyorsanız bakım gerektirmeyen bir pil seçebilirsiniz.

AGM Piller – Bu tip bir akü bakım gerektirmez. Darbeye dayanıklı, sızdırmaz, dökülmeye karşı dayanıklıdır ve hava yolculuğu için onaylanmıştır. Tüm çeşitler arasında fiyatı en pahalı pil olabilir. AGM akü, plakalar arasında bulunan emici cam mat katman üzerindeki asit elektrolit ile doyurulur. Bu nedenle sarsıntı ve titreşimin neden olduğu pil hasarı olasılığını azaltır.

Jel Piller – Bu tip aküler bakım gerekmez. Jel piller ıslak pillere kıyasla daha uzun bir kullanım ömrüne sahiptir, sızdırmazlar, düşük sıcaklıklarda iyi çalışabilirler ve hava yolculuğu için onaylanmıştır. Bu piller saf su, füme silika, sülfürik asit ve fosforik asit karışımına sahiptir.

Islak Piller – Bu piller, elektrikli tekerlekli sandalyeler için tüm aküler arasında fiyatı en ucuzudur. Bakım gerektirir. AGM ve Jel akülerden daha az ağırlığa sahiptir. Islak pillerin periyodik olarak distile su ile doldurulması gerekir. Bu piller, sülfürik asit ile elektrik enerjisi oluşturan kurşun arasında kimyasal bir reaksiyon kullanarak çalışır. Islak piller akmaya eğilimlidir ve havayolu seyahati için onaylanmamıştır.

Lityum-İyon Piller  –  Lityum-iyon piller, uzun ömürlü enerji gücü ve metaller arasındaki hafifliği nedeniyle tekerlekli sandalye üreticileri arasında favori haline gelmektedir. Bir kilogram pil başına 25 watt-saat depolayabilen kurşun-asit pil ile karşılaştırıldığında, bir lityum-iyon pil enerjiyi 6 katına kadar depolayabilir. Bu özelliği onu elektrikli tekerlekli sandalyeler için ideal bir seçim haline getirir. Güvenli ve tehlikesiz oldukları için çevre dostudurlar. 

Akülü Tekerlekli Sandalye Kolçakları

Akülü Tekerlekli sandalye kolçakları sıklıkla gözden kaçırılır. Bazı sürücüler için çok önemli görünmese de, bazıları için birçok nedenden dolayı önemlidir. Kolçak kullanıcıya stabilite ve destek sağlar. Kolları rahatça dinlendirmek için harika bir yerdir. Yerden bir şey almak, keskin dönüşler ve ani duruşlarda stabilize olmanıza yardımcı olur.

Ayrıca kollarınızı kol dayanağına yerleştirdiğinizde minimum güç kullanabilirsiniz, duruşunuzu iyileştirmeye yardımcı olabilir, böylelikle omurga ve omurlararası disklere daha az yük biner.

Her iki kol dayama yerine yaslanarak oturma pozisyonunuzu değiştirmek ve daha rahat oturmak için kolçakları kullanabilirsiniz. Kolçaklar birçok kullanıcı için son derece faydalı olduğundan, tekerlekli sandalye endüstrisi ihtiyaçlarınızı karşılayacak çeşitli farklı stiller üretmiştir. Kolçak türü yaşam tarzınıza, ortamınıza, sağlığınıza, işlev seviyenize ve aktivite seviyenize bağlı olacaktır.

Akülü tekerlekli sandalye kumandaları "Joystick”

Akülü sandalye kumandalarına Joystick de denir. Aracı istediğiniz yöne sürmek için bu kumandayı kullanacaksınız. Hızınızı, ne zaman duracağınızı, dönüşleri ve hangi yönü tercih edeceğinizi kontrol edebilirsiniz. Bugün piyasada taklit ürünleri saymazsak iki tür elektrikli tekerlekli sandalye kontrolörü vardır. Bunlar modüler kontrolör ve entegre kontrolördür.

Modüler kontrolörler, çeşitli fonksiyo ve elemanlar için ayrı bileşenlere sahiptir. Entegre elektrikli tekerlekli sandalye kumandası, gerekli tüm bileşenleri joystick ile tek bir muhafazada barındırır. Entegre kontrolör modüler stile göre daha ucuzdur. Bazı tekerlekli sandalyeler standart bir kontrolörle birlikte gelebilir, ancak daha sofistike ve kullanıcıya fayda sağlayan yeni bir kontrolör ile değiştirilebilir.

Akülü tekerlekli sandfalye bacak dayanakları ve oturma

Bazı akülü tekerlekli sandalye kullanıcıları için, bacak dayanakları sağlığın korunması için gereklidir. Örneğin, bacaklarınız şişmeye eğilimliyse, bacak dayanakları faydalıdır; bacaklarınız çeşitli pozisyonlarda dinlenebilir.

Bazı akülü tekerlekli sandalyelerde elektrikli yatırma sistemi vardır. Bu, kullanıcının bacak desteklerini kaldırabileceği ve sırt pozisyonuna yaslanabileceği anlamına gelir. Tekerlekli sandalyeye karar verirken, özel ihtiyaçlarınızın göz önünde bulundurmalısınız.

Ayarlama yapmak için yardıma ihtiyacınız varsa, ancak bunu kendi başınıza yapmayı tercih ediyorsanız, elektrikli yaslanma sistemine (hidrolik, ayağa kaldıran sistem) sahip bir sandalye seçmelisiniz. Bu özellik, manuel ayarlama dayanaklarına sahip araçlardan daha pahalıdır. Ancak bu özelliğe sık ihtiyacınız oluyorsa buna değecektir.

Akülü tekerlekli sandalyeleri özelleştirebilirsiniz. Bazı elektrikli tekerlekli sandalyeler, uzun süre bir pozisyonda oturanlar için rahatlık sağlayan bir yatırma özelliğine sahiptir. Bu özellik, kollarını kullanarak kendilerini yeniden konumlandırmakta zorlananlara yardımcı olur.

Akülü Tekerlekli Sandalye Tekerler ve Lastikler

Elektrikli tekerlekli sandalye tekerlekleri genellikle iki farklı tipte gelir. İlk seçenek, pinomatik lastik olarak da adlandırılan hava dolu lastiklerdir. Bu özel lastikler, engebeli arazide kullanım için idealdir. Lastik çekişini artıran derin yüzeyleri sayesinde kullanıcı için stabil bir sürüş sağlarlar, Pinömatik lastikler düzenli bakım gerektirir ve uygun hava basıncı korunmalıdır.

Dolgulu lastikler, poliüretan veya slikon ile doldurulmuştur. Delinmeye karşı dayanıklıdırlar, hava sızdırma derdi yoktur ve yırtılmazlar. Bakımı kolay ve zahmetsizdir. İyi birer güç tahrik tekerlekleridirler, ancak engebeli arazide giderken konforsuz bir sürüş deneyimi yaşatabilirler.

Akülü Tekerlekli Sandalyenin Faydaları

  • Bağımsızlık
  • Geliştirilmiş mobilite
  • Engebeli arazide idare edebilme
  • Açık havada sürüş keyfi
  • Konfor, kolaylık
  • Tekerlekli sandalyeyi özelleştirme seçenekleri

Akülü Tekerlekli Sandalye Fiyatları

Akülü tekerlekli sandalyeler hakkındaki bilgiler ile elektrikli tekerlekli sandalye satın alırken neleri göz önünde bulunduracağınız konusunda temel bir bakış açısına sahipsiniz. Akülü sandalye fiyatları donanımları ve işlevselliklerine göre değişmekte.

Akülü tekerlekli sandalye pazarlamada fiyatlandırma yöntemleri ve stratejileri her zaman kabul edilebilir bir düzeyde kalite ve kullanım ömrü sunmaz. Özellikle bağış için akülü sandalye satın alımlarında, kullanıcının uzun vadede yaşayabileceği sorunların farkında olmak önemlidir.

Engelli bir insanın akülü sandalyesi ile kalitesiz donanımlar nedeniyle yolda kalması kabus gibi bir gün geçirmesine neden olabilir. Bu nedenle Fulmaks’ın fiyat belirlemedeki teorisi, 69 yıllık tecrübesiyle tamamen kullanıcı odaklılık üzerine kuruludur ve donanım kalitesinden taviz verilmez.

Akülü sandalye üretimimizde ekonomik fiyat politikamız donanım kalitesinden değil özellik ve bileşenlerin farklı kombinasyonları ile belirlenmektedir.

Ülkemizde sıkça karşılaşılan, ucuz gibi görünen ancak, hem kullanım ömrü açısından, hem de engelli vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atarak çok daha pahalıya mal olan taklit akülü sandalyelerin özelliklerinden bahsetme gereği duymuyoruz.

Akülü tekerlekli sandalye kullanıcıları, hareket kabiliyetlerini geliştirerek yaşamlarına yeni bir heyecan katmaktadır. Bu yeni özgürlük teknolojisi engelli vatandaşlarımıza özgüven veriyor ve hayatlarında yeni şeyler denemeleri için motive ediyor.

Elektrikli tekerlekli sandalye kullanıcıları yardım istemeden uygun bir joystick ile kendi başlarına dolaşabilir. Elektrikli tekerlekli sandalye satın almak kullanıcısının yüzüne bir gülümseme daha ekleyecektir.

Akülü tekerlekli sandalye sipariş etmek için yardıma mı ihtiyacınız var? Ürün uzmanımızla görüşmek için bizi arayın.

Akülü tekerlekli sandalye satın alma rehberi Türkiye koşullarında sıkça rastlanan suistmaller konusunda vatandaşlarımızın bilgilendirişmesi için Fulmaks tarafından hazırlanmıştır. Akülü tekerlekli sandalye satın almadan önce merak ettiğiniz konuları müşteri temsilcimize danışabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.