Akülü Tekerlekli Sandalyeniz Ne Kadar Güvenilir?

13-05-2022 14:57
Akülü Tekerlekli Sandalyeniz Ne Kadar Güvenilir?
Akülü sandalye fiyatları arasındaki farkların neden kaynaklandığını anlamak çoğu engelli ve bağışçı için kolay değildir. Günümüzde otomatik akülü tekerlekli sandalyelerde teknolojik girdilerde farklılıklar vardır ve üretim kalitesinin asla aynı olmadığı bir gerçektir. Bir yürüme engellinin yaşamındaki en önemli araçların başında gelen akülü tekerlekli sandalyelerin kalitesi kullanıcısının yaşamının kalitesini de belirler.

Bazı üreticiler akülü tekerlekli sandalye üretiminde yüksek kaliteli malzemeler kullanır ve otomatik tekerlekli sandalye fiyatını belirleyen budur. Bu nedenle, paranıza değer bir akülü tekerlekli sandalye satın almak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir.

Bir akülü tekerlekli sandalye temel olarak, şase, motor, akü, JoyStick kumanda, tekerler ve fren sisteminden oluşur ve bu parçaların her birinin üretimi ayrı bir uzmanlık ve teknoloji alanıdır. Dolayısıyla Fulmaks gibi akülü sandaye üreticileri özellikle elektronik donanımları MotionTech ve PG gibi kendi alanlarında uzmanlaşmış üreticilerden tedarik eder ve birleştirir. Elektronik donanımlar akülü sandalye fiyatlarını etkileyen en önemli etkenlerdir.

Akülü sandalyenin elektronik donanımları, kalitesini güvenlik seviyesini, performansını ve dolayısı ile fiyatını belirler.


Bu kumandalar öncelikle aracı hareket etirmek ve yön vermek, daha sonra bacak desteğini, koltuğu kaldırmak, indirmek veya yatırmak için kullanılabilir. Üreticilerin akülü sandalyeye eklediği tüm bu teknolojik aksamların kalitesi fiyatları direkt olarak etkiler.

Akülü sandalye fiyatlarını daha aşağı çekmek isteyen bazı medikalciler, bu engelli araçların donanımlarını nadiren kabul edilebilir kalite düzeyinde bir ürün çıkaran ülkelerdeki üreticilerden tedarik ederler. 300 Dolarlık bir PG JoyStick fiyatına, akülü sandalyenin tamamını bazı tedarikçilerden almak mümkündür. 

Ucuz her zaman daha pahalıdır

Söz konusu teknoloji olduğunda müadillerinden çok daha ucuz fiyatlandırılmış ürünlerden verim almak neredeyse imkansızdır. Ucuz teknoloji ürünleri birçok sorunla birlikte satılır. Bunlar genelllikle, donanım uyumsuzluğu, kalitesiz hammadde ve mühendislik, kısa ömür gibi sorunlardır.

Akülü tekerlekli sandalyeler için de özellikle ülkemizde durum aynıdır. Pahalı muadilinden pek farkı yokmuş gibi görünen, sertifikasız ve kalitesiz donanımlar kullanılarak imal edilmiş akülü sandalyeler kullanıcılarını maddi zarara sokmakla kalmaz, aynı zamanda yaşamlarını da riske atar.

Pil Kapasitesi

Ne yazık ki, kötü bir akülü sandalye bataryası hareketinizi büyük ölçüde sınırlayabilir. Ancak iyi bir akülü sandalye 20 ila 30 km aralığında yol yapmalıdır. Üstün kaliteli akülü sandalye modelleri tek bir lityum pil şarjı ile 40 km’lik bir mesafeye gidebilirler. Akü teknolojileri farklılık gösterir, ancak özellikle kalitesiz ürün cenneti ülkelerden çok ucuz fiyatlara satın alınarak kullanılan akü bataryaları cihazınızın diğer elektronik donanımlarını bozabileceği gibi şarj etme ya da kullanım sırasında patlama, yangın çıkarma riski taşır.

Yüksek Hız ve Kontrol

Kaliteli akülü sandalyeler yüksek hızda hareket edebilen elektrik motorları ile üretilmiştir. Ayrıca dik yokuşlara ve bozuk yüzeylere kolayca tırmanma kapasiteleri vardır.  Yüksek performans ve hız, sürücünün hedefine hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşma seçeneğine sahip olmasını sağlar.

Katlama ve Taşıma

Akülü tekerlekli sandalyeler çeşitli kilolardaki insanları taşımak için tasarlanmıştır ve büyük beden bireyleri de taşıyacak şekilde özel olarak üretilmiş modeller mevcuttur. Akülü sandalyelerin özellikle önemli olan şey esnek olmaları ve taşımanın basit olmasıdır.  Kullanıcıyı özgür hissettirmeli, yardımsız, etkin bir şekilde katlanması ve açılması için tasarlanmış olmalıdır. İyi mühendislik akülü sandalye fiyatlarını belirleyen özelliklerden biridir.

Akülü tekerlekli sandalye fiyatları

Bir Akülü Tekerlekli Sandalye fiyatı ₺15.000 $ ile ₺55.000 arasında değişir ve ₺300.000’ın üzerine çıkabilir. Orta tekerlekten çekiş sistemleri, önden ve arkadan çekişli akülü sandalyelere göre daha pahalı olabilir. Üst segment akülü tekerlekli sandalyeler, birçok kullanım seçeneği ve donanımla birlikte gelir ve bazıları kullanıcıyı ayakta durma konumuna getirebilir. Üst segment akülü tekerlekli sandalyeler de daha yüksek hızlara ulaşabilir ve daha geniş bir hareket aralığına sahip olabilir. Buradan, özelliklerine göre akülü sandalye fiyatlarını incelebilirsiniz.

En iyi akülü tekerlekli sandalyelerin saygın ve tanınmış bir üreticiden satın alınanlar olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle, seçiminizi yaparken akülü sandalyenin sadece fiyatını değil her bir donanımının kalitesini sorgulamak, elinizdeki seçenekleri birbiriyle kıyaslamak hem fiyat, hem kalite, hem de ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılaması açısından önemlidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.